Denne uken signerte Cheffelo, selskapet bak Adams Matkasse og Godtlevert, leverandøravtale som gjør at kylling som leveres i deres matkasser i Norge skal være av saktevoksende type. Saktevoksende kylling er allerede tilgjengelig som et alternativ i oppskrifterna, men fra første kvartal 2025 er ambisjonen å kun levere saktevoksende.
– Dyrevelferd er svært viktig for oss, og vi merker at kundene også er stadig mer på hva de spiser. Nå har vi forpliktet oss, og avtalene er signert. Neste steg blir at vi sammen med våre leverandører sikrer at vi kan levere tilstrekkelige mengder saktevoksende kylling i våre matkasser. Det blir en gradvis overgang, og tidlig i neste år vil vi være i mål, sier kategori- og kvalitetssjef i Cheffelo, Bjørnar Bjønness Waage
Christian Michaelsen, retailsjef hos Berika, som leverer Ytterøykylling, har jobbet med saktevoksendekylling-prosjektet lenge.
– Vi synes det er bra at Cheffelo går i front med en slik forpliktelse, for det bidrar også til å skape forutsigbarhet for oss som leverandører. Hos oss har vi levert saktevoksende kylling i snart ett år, og forhåpentligvis vil det Cheffelo nå gjør bidra til at enda flere kyllingprodusenter går over til å gjøre det samme, sier Michaelsen.
Et viktig ledd i oppfyllelsen av Cheffelos bærekraftsmålsettinger
Et av Cheffelos strategiske satsingsområder er bærekraft. En viktig del av dette handler om minimering av matsvinn, men også bevissthet omkring ingredienser og sosialt ansvar står høyt på agendaen i bærekraftssatsingen. Overgangen til å kun tilby saktevoksende kylling løfter denne satsingen ytterligere.
– Vi søker alltid etter tiltak som sikrer bedre dyrevelferd, og med denne overgangen til å kun tilby saktevoksende kylling håper vi at vi kan inspirere flere til å ta gode matvalg, og ikke minst bidra til enda bedre dyrevelferd, avslutter Waage.